MCV is al ruim 30 jaar Holaras dealer

MCV is een jong en dynamisch full service mechanisatie centrum gespecialiseerd in verkoop en onderhoud van tractoren en landbouwmachines. MCV heeft 3 vestigingen in Drenthe en bewerkt van daaruit het gebied Drenthe en Groningen. De vestiging Valthermond is al ruim 30 jaar een Holaras dealer. Sinds de overname van de andere vestigingen in Assen en Groeve worden ook vanuit daar Holaras machines verkocht.

Wij bieden loonwerkers, akkerbouwers en veehouders een ruim aanbod aan Holaras machines; mestmixers, kuilhappers, bietenbakken, kuilverdelers, verdichtingswalsen en de laatste jaren voornamelijk uienrooiers. Wij adviseren onze klanten Holaras aan, omdat het degelijke machines zijn van goede kwaliteit.


Niet alleen de machines zijn betrouwbaar, maar ook op het Holaras team kan je rekenen. Afspraak is afspraak en een goede en snelle service. De Holaras specialisten denken mee in praktische oplossingen. Wanneer onze klant specifieke wensen heeft, bijvoorbeeld een bepaalde werkbreedte met een uien set, wordt hierover meegedacht. Wij gaan dan samen naar de klant of in tijden van corona hebben wij telefonisch overleg om zo de klant de juiste machine / optie te kunnen aanbieden. Dat werkt prettig.

Jelmer Lohues - Vertegenwoordiger MCV

Inkuilen van voederbieten

Voederbieten kunnen los op het erg bewaard worden in de open lucht op een harde bodem. Of ze kunnen opgeslagen worden in een slurf. Daarnaast is inkuilen met (droog) gras of snijmais ook een optie. Dit kan met een Holaras bietensnijbak. Om bij het inkuilen perssap- en fermentatieverliezen te voorkomen, wordt een component (hoog droge stofgehalte) met voldoende voederwaarde toegevoegd, zoals (droog) gras of snijmais. Een mengkuil bestaat dus uit lagen gras of snijmais afgewisseld met lagen versnipperde bieten. Het perssap uit de bieten wordt in de kuil dan vastgehouden door een ander gewas. Bij het inkuilen van voederbieten worden de suikers omgezet in zuren. Bieten uit de kuil kunnen het hele jaar door gevoerd worden, omdat ze goed geconserveerd zijn.

Bekijk machines »

Mechanisatie Centrum Valthermond

Ben je op zoek naar de juiste machine voor jouw bedrijf? Wij helpen graag!

Onze kwaliteit en service hebben we aan ons team en dealernetwerk te danken. Zij staan klaar om jouw vragen te beantwoorden of jou van informatie te voorzien.

Gerelateerde artikelen

Deelname Project Ride

Hoopman Machines en Hoopman equipment & engineering hebben zich aangesloten bij Project Ride waarin een samenwerking plaats vindt met diverse bedrijven uit Oost-Nederland....

Gras

Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de kwaliteit van kuilgras. Het juiste moment om te maaien is belangrijk, denk hierbij aan het weer en tijdstip van de dag. Daarnaast hebben een juiste verdichting en het drogestofpercentage grote invloed. Wij geven jou 8 tips voor een perfecte topkuil...

Bieten

Voederbieten zijn een goede aanvulling op het voer voor vee. Bieten kunnen worden ingekuild met mais of vers gevoerd. Ze zijn smakelijk en zorgen voor een goede pensfermentatie en geven een hoger melkvetgehalte...

Altijd op de hoogte van alles? Volg ons via