De voordelen van de Holaras afdekfrees

In de wereld van landbouw en veehouderij is het essentieel om de voedervoorraad optimaal te beheren. Een van de cruciale aspecten hierbij is het afdekken van kuilvoer. Hier komt de kuilafdekfrees om de hoek kijken, een handig hulpmiddel voor veehouders. Daarnaast is de Holaras afdekfrees multifunctioneel inzetbaar, want je kan naast de kuil afdekken ook geulen frezen voor afwatering

Wat is een kuilafdekfrees?

Een kuilafdekfrees is een machine ontworpen om het afdekken van kuilvoer snel en efficiënt te maken, zodat handwerk overbodig is. Het handmatig afdekken van de kuil kan fysiek zwaar zijn. Het gebruik van een kuilafdekfrees maakt het werk veiliger en minder belastend voor een veehouder.


Het proces van kuilvoer afdekken is essentieel om het voer te beschermen tegen zuurstof en vocht, waardoor de kwaliteit behouden blijft en bederf wordt voorkomen.

Het proces van kuilvoer afdekken is essentieel om het voer te beschermen tegen zuurstof en vocht, waardoor de kwaliteit behouden blijft en bederf wordt voorkomen.
De Holaras afdekfrees kan zowel ‘overtop’ als ‘onderdoor’ werken. Dat wil zeggen dat zowel op de zijkanten als boven op de kuil er voldoende wordt afgedekt met grond.

  • De gemakkelijk verstelbare geleide kap zorgt ervoor dat de grond op de juiste plaats terecht komt.
  • Ook zijdelingse verstelmogelijkheid, om de sleuf op de juiste plaats naast de kuil te kunnen maken.
  • Sleepvoeten met hoogte-instelling. Sleepvoeten dienen tevens als steunpoten voor afkoppeling.

Investeren in een kuilafdekfrees is een slimme zet voor wie streeft naar efficiëntie en kwaliteit in zijn bedrijfsvoering. De machine betaalt zichzelf terug door tijdsbesparing, verbeterde voederkwaliteit en verminderd voerverlies. Bovendien draagt het bij aan een veiligere en aangenamere werkomgeving.

Nieuw model Holaras Kuilafdekfrees

In het voorjaar van dit jaar is een nieuw model van de afdekfrees gelanceerd. Het nieuwe model heeft naast een modernere uiterlijk nu ook boutbare slijtplaten. Deze zijn gemakkelijk te vervangen als ze versleten zijn. En er is een schoor bij de kap toegevoegd, wat de machine verstevigd.

Geulen frezen voor afwatering

De Holaras afdekfrees is multifunctioneel inzetbaar, want je kan naast de kuil afdekken ook geulen frezen voor afwatering. In de gewassenteelt is waterbeheer een cruciale factor voor een succesvolle oogst. Een van de methoden om overtollig water efficiënt af te voeren, is het frezen van geulen.
Geulen frezen voor de afwatering van het perceel is een essentiële praktijk voor het bevorderen van gezonde gewassen en het maximaliseren van de opbrengst. Het helpt niet alleen bij het voorkomen van wateroverlast en ziekten, maar draagt ook bij aan een betere bodemstructuur en oogstkwaliteit. Voor landbouwers is het frezen van geulen een eenvoudige, maar effectieve maatregel om het waterbeheer te optimaliseren en hun gewassen te beschermen.

Offerte opvragen

Heb je interesse in de Holaras afdekfrees? Vul dan de offerte aanvraagformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Heb je vragen of advies nodig? Wij helpen graag!

Holaras afdekfrees

Ben je op zoek naar de juiste machine voor jouw bedrijf? Wij helpen graag!

Onze kwaliteit en service hebben we aan ons team en dealernetwerk te danken. Zij staan klaar om jouw vragen te beantwoorden of jou van informatie te voorzien.

Gerelateerde artikelen

Deelname Project Ride

Hoopman Machines en Hoopman equipment & engineering hebben zich aangesloten bij Project Ride waarin een samenwerking plaats vindt met diverse bedrijven uit Oost-Nederland....

Gras

Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de kwaliteit van kuilgras. Het juiste moment om te maaien is belangrijk, denk hierbij aan het weer en tijdstip van de dag. Daarnaast hebben een juiste verdichting en het drogestofpercentage grote invloed. Wij geven jou 8 tips voor een perfecte topkuil...

Bieten

Voederbieten zijn een goede aanvulling op het voer voor vee. Bieten kunnen worden ingekuild met mais of vers gevoerd. Ze zijn smakelijk en zorgen voor een goede pensfermentatie en geven een hoger melkvetgehalte...

Altijd op de hoogte van alles? Volg ons via