Grote oppervlakken op luchthavens moeten binnen de kortst mogelijke tijd schoon en veilig worden geveegd, zodat het luchtverkeer en alle lopende werkzaamheden niet worden verstoord. De Holaras FOD veegmachine is speciaal ontworpen voor reiniging van grote oppervlakken. De veegmachine, die achter een trekkend voertuig wordt getrokken, garandeert niet alleen het hoogste niveau van FOD-preventie, maar zorgt ook voor een snelle en efficiënte reiniging van verharde start- en landingsbanen, taxibanen, platforms en andere werkgebieden van luchthavens (AOA).

De beste oplossing voor het aanpakken van FOD

Een veilige en risicoloze omgeving is voor luchthavens erg belangrijk. Vreemde voorwerpen, ook wel Foreign Object Debris (FOD) genoemd, op luchthavens hebben een grote veiligheidsrisico. FOD kan van elk materiaal en elke grootte zijn. Soms kan het zo klein zijn dat het niet direct te zien is vanuit de wagen tijdens een FOD controle. Vreemde voorwerpen kunnen ernstige schade aan vliegtuigen en/of lichamelijk letsel aan personen veroorzaken. Zo kan FOD bijvoorbeeld in motoren en turbines van vliegtuigen worden gezogen, wat kan leiden tot beschadiging van vliegtuigmotoren.


Om het gevaar van FOD aan te pakken, moeten luchthavens beschikken over apparatuur om de start- en landingsbanen schoon en veilig te houden. De Holaras FOD veegmachine is hiervoor de beste oplossing.

 

   • 7 meter veegbreedte met drie units aan elkaar gekoppeld
   • Achter verschillende trekkende voertuigen te koppelen
   • Eenvoudige bediening door één persoon
   • Minimale onderhoudskosten
   • Veegt FOD van verschillende groottes en materialen met gemak op
   • Ruime opvangbak van 400 Liter

 

 

Arbeids- en tijdsbesparend

FOD-preventie is een belangrijke maar ook lastige taak. Zo spelen kwaliteit en tijd een grote rol, want het luchtverkeer en lopende werkzaamheden mogen niet verstoord worden. Vegen met een Holaras FOD sweeper is arbeids- en tijdbesparend. Door de zeer eenvoudige bediening kan een ieder binnen het FOD-preventieteam met de veegmachine werken. Hij is snel te koppelen aan een trekkend voertuig. En vegen kan in een groot aantal voertuigsnelheden tot maximaal 25 km/per uur en met een maximale veegbreedte van maar liefst 7 meter als alle drie de units gekoppeld zijn.

Een Eco-vriendelijke en zelf aangedreven veegmachine

De eco-vriendelijke FOD veegmachine heeft geen chemisch schoonmaakmiddel nodig. Daarnaast is hij geruisloos, omdat hij geen motor heeft. De machineonderhoud en slijtage is minimaal. Zo heb je geen last van slijtage aan metalen borstelharen. De veegmachine is voorzien van hoge kwaliteit en slijtvaste poly zigzag borstelringen. Deze zijn eenvoudig vervangbare. De zelf aangedreven veegmachine kan gekoppeld worden achter verschillende soorten trekkende voertuigen. En met het oog op de toekomst ook achter elektrische voertuigen. Het voertuig moet slechts voorzien zijn van stroom en lucht.

 

Betrouwbaar

De robuust gebouwde Holaras veegmachines lenen zich uitstekend voor het intensief reinigen. Door de stevige bouw heeft hij een stabiele wegligging en kan tegen een goede windstoot. De wielen zijn volledig lucht gestuurd verstelbaar en de borstel is eenvoudig af te stellen, zodat geveegd kan worden op verschillende oppervlaktes.

Veilig opbergen van FOD in een ruime opvangbak

Iedere unit wordt standaard geleverd met een 400 liter opvangbak. De opvangbak bergt FOD veilig op en kan na het vegen eenvoudig geleegd worden voor een goede analyse. Door het FOD te analyseren kan het FOD-preventieteam achterhalen hoe het op de banen terecht kan komen. Uniek aan de Holaras FOD sweeper is dat FOD van elke materiaal zonder problemen kan worden opgeveegd.

Enkele voorbeelden van FOD die een Holaras veegmachine met gemak opveegt zijn:

   • Diverse voorwerpen, zoals gereedschappen, materialen of kleine onderdelen die gebruikt worden bij vliegtuigonderhoud- of constructiewerkzaamheden.
   • Objecten die uit vliegtuigen of voertuigen zijn gevallen, zoals losgeraakte bagagestukken, cateringbenodigdheden en losse hardware.
   • Materialen die door weersomstandigheden het vliegveld op worden geblazen. Bijvoorbeeld plastic, zand, stenen en zelfs dode dieren zoals vogels.

 

Technische specificaties

Aandrijving Wielaandrijving
Werkbreedte 250 cm
Borsteldiameter Ø 80 cm
Breedte unit 274 cm
Lengte unit 505 cm
Hoogte unit 120 cm
Gewicht unit 2500 kg
Aankoppeling Trekhaak

 

De Holaras FOD Sweeper biedt vele voordelen, zodat geconcentreerd kan worden op het belangrijkste: De luchthaven veilig en operationeel houden!

Klantervaring: Düsseldorf Airport

"Sinds 2018 gebruikt Düsseldorf Airport de FOD Sweeper, die zijn taak naar volle tevredenheid vervult. Holaras is gekozen vanwege de juiste prijs-/prestatieverhouding. De prestaties moeten gedurende de hele levensduur hoog blijven, zodat er geen FOD rondslingert, zelfs niet de kleinste. Aangezien we twee keer per week vegen, moet de machine bestand zijn tegen intensief gebruik. Een groot voordeel ten opzichte van de concurrentie is dat de slijtage en het onderhoud van de Holaras veegmachine minimaal is. Dit bespaart tijd en geld.


De heer Ulf Hahn, Airfield Engineer Technician – Flughaven Düsseldorf GmbH

 

 

 

Altijd op de hoogte van alles? Volg ons via