Tips voor het optimaal mixen van mest

Tijdens het mest uitrijdseizoen is niks vervelender dan dat de mest moeilijk uit de mestput te pompen is. Wij geven graag enkele tips:

 

  1. Hoe vlakker de mixer in de put ligt hoe meer capaciteit deze heeft. De vleugel heeft dan een grotere werkoppervlakte in de mest.
  2. Geregeld mixen, vanaf het begin, is van belang. Zo ontstaat er geen korst op de mest. De mest blijft homogeen.
  3. Zorg dat er genoeg ventilatiemogelijkheden zijn en er genoeg wind staat op het moment van mixen. Houd deuren open en hang niet boven de pompput.  

 

Holaras mestmixer

Een Holaras mestmixer gaat koekvorming tegen, zorgen voor homogene mest en zijn in diverse uitvoeringen leverbaar. 

 

De voordelen:

  • Gierbestendige baggerlageringen
  • Lange levensduur
  • Effectieve aanzuiging
  • Weinig vermogen, grote prestaties
  • Bijna iedere gewenste lengte leverbaar

 

Alle Holaras mestmixers zijn voorzien van de speciale gierbestendige baggerlageringen, die de mixers een lange levensduur geven. De speciale mixcilinder om de vleugel zorgt voor een zeer effectieve aanzuiging van de mest.

Alle types zijn volbad gegalvaniseerd. Voor elk type kunnen inbouwkozijnen met glijbaan geleverd worden. Zowel inmetselkozijnen als instortkozijnen zijn mogelijk. 

Wil je weten welke mestmixer bij jouw stal past?

Neem dan contact op met onze specialisten. Zij geven je graag advies. 

Gerelateerde artikelen

Deelname Project Ride

Hoopman Machines en Hoopman equipment & engineering hebben zich aangesloten bij Project Ride waarin een samenwerking plaats vindt met diverse bedrijven uit Oost-Nederland....

Gras

Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de kwaliteit van kuilgras. Het juiste moment om te maaien is belangrijk, denk hierbij aan het weer en tijdstip van de dag. Daarnaast hebben een juiste verdichting en het drogestofpercentage grote invloed. Wij geven jou 8 tips voor een perfecte topkuil...

Bieten

Voederbieten zijn een goede aanvulling op het voer voor vee. Bieten kunnen worden ingekuild met mais of vers gevoerd. Ze zijn smakelijk en zorgen voor een goede pensfermentatie en geven een hoger melkvetgehalte...

Altijd op de hoogte van alles? Volg ons via