Benieuwd naar het verhaal?

Bekijk dan de video over het ontstaan van de 5000e kuilverdeler. 

Doe mee en win een unieke Holaras overall en Holaras emmer!

Bekijk de video en luister naar het verhaal van boer Joop. Hij vertelt jou alles over hoe de allereerste kuilverdeler is ontstaan. Weet jij het antwoord op onderstaande de vragen? Dan maak jij kans op een unieke Holaras overall en Holaras emmer.

Mee doen met deze actie kan tot 1 december.

Er worden 3 winnaars gekozen onder alle deelnemers die de juiste antwoorden weten. De winnaars worden persoonlijk benaderd.  De overalls worden op maat besteld, retourneren of ruilen is niet mogelijk.

Het ontstaan van de 5000e kuilverdeler

Dit jaar staan wij stil bij een mooie mijlpaal. Hoopman Machines heeft de 5000e kuilverdeler geproduceerd en afgeleverd bij Holaras dealer Agrotechnik Tafiły in Polen. De kuilverdeler is tegenwoordig een onmisbare hulp voor boeren en loonwerkers tijdens het inkuilen van gras.

Maar hoe is de kuilverdeler eigenlijk ontstaan?

Wij gaan zo’n 45 jaar terug in de tijd. De heer Joop Visser uit Miste kuilde regelmatig met zijn buurman het gras in. Met een hooivork stond Joop op de kuil om plukken gras zo goed mogelijk te verdelen. Naast dat het zwaar handwerk was, was het de uitdaging om de kuil zo egaal mogelijk te maken voor een goede conservering van het gras. Toen bedacht Joop dat dit gemakkelijker kan. Het begon met een Strela op de kuil, wat niet werkte omdat het te licht was voor de hoeveelheid gras. De zijkanten bedekten hij met een stuk oude vloerbedekking, dat hield het gras goed tegen tijdens het verdelen. Het idee is ontstaan, maar nu wilde Joop hier een degelijke en zwaardere machine van maken. Het ontwerp is neergelegd bij landbouwmechanisatiebedrijf Klein Nibbelink uit Bredevoort. De heer Klein Nibbelink heeft Joop in contact gebracht met Bram Hoopman, want Hoopman Machines is tenslotte gespecialiseerd in het bouwen van landbouwmachines.

Van idee naar innovatie

Toen Bram de smederij van zijn vader overnam in 1955 startte hij een handel in het importeren en verkopen van landbouwgoederen. Daarnaast was hij continu op zoek naar innovatie. Zo werkte hij het idee van de knollenplukker uit van boer Heijnen en ontwikkelde hij de uienafstaartmachine voor een akkerbouwer uit Zeeland die uien staartloos wilde verpakken. Ook deze uitdaging wilde hij graag aan en produceerde door goed te luisteren naar de ideeën van boer Joop de allereerste kuilverdeler. Nu 45 jaar later is de kuilverdeler diverse keren aangepast, uitgebreid en verbeterd. Een robuuste machine die wereldwijd gebruikt wordt op boerderijen.

De kracht van samenwerken

Voor het ontwikkelen van innovatieve en waarde toevoegende machines is co-creatie met collega’s, klanten en partners voor Hoopman Machines essentieel. Zij volgen de trends binnen de markt, luisteren goed naar de wensen en behoeften en denken actief met de klant mee. Klanten kunnen rekenen op een betrouwbare partner. Het team gelooft in de kracht van samenwerken: alleen ga je snel, maar samen kom je veel verder.

 

Gerelateerde artikelen

Deelname Project Ride

Hoopman Machines en Hoopman equipment & engineering hebben zich aangesloten bij Project Ride waarin een samenwerking plaats vindt met diverse bedrijven uit Oost-Nederland....

Gras

Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de kwaliteit van kuilgras. Het juiste moment om te maaien is belangrijk, denk hierbij aan het weer en tijdstip van de dag. Daarnaast hebben een juiste verdichting en het drogestofpercentage grote invloed. Wij geven jou 8 tips voor een perfecte topkuil...

Bieten

Voederbieten zijn een goede aanvulling op het voer voor vee. Bieten kunnen worden ingekuild met mais of vers gevoerd. Ze zijn smakelijk en zorgen voor een goede pensfermentatie en geven een hoger melkvetgehalte...

Altijd op de hoogte van alles? Volg ons via